Dolfinarium20170914010

Advertenties

Een gedachte over “Dolfinarium20170914010

  1. Bovenstaande foto is onderdeel van mijn documentaire serie over het Dolfinarium. Deze foto was voor mij ontzettend kenmerkend voor het dolfinarium en hoe er met de dieren wordt omgegaan. Daarnaast is de foto heel sprekend en verteld het een verhaal. Op de foto zie je een dolfijn die op de bodem van een reservaat ligt. De dolfijn lag wel een kwartier op dezelfde plek en trok vooral veel aandacht van kinderen. Het was namelijk best een gek gezicht. Wat nou blijkt, is dat de dolfijn voor de ingang van een ander reservaat ligt. Het reservaat waar alle ouderen- en babydolfijnen zitten. De dolfijn op deze foto bleek een moeder te zijn, die hopeloos aan het wachten was om eindelijk bij haar kinderen te mogen. Ze weet precies waar het luik zit die de twee reservaten verbindt, zij weet dat als ze daar lang genoeg blijft dat het luik vanzelf naar boven gaat en zij weer met haar kinderen herenigd wordt.
    Deze hele kwestie werd mij pas duidelijk toen ik deze twee kinderen naar de dolfijn zag kijken. Deze twee kinderen staan symbool voor de wachtende dolfijn-kinderen aan de andere kant van het reservaat. Daar waar moederdolfijn op aan het wachten is.
    Voorafgaand aan mijn bezoek aan het Dolfinarium had ik geen vooroordelen. Ik was nog nooit naar dit park geweest en het enige wat mij bekend was, was dat dit park speciaal was ingericht voor zeedieren. Zelf ben ik een enorme dierenliefhebber en strijdt ik voor meer rechten voor dieren. Mijn documentaire serie is dus mijn blik op het Dolfinarium . Hoe leven de dieren daar en is het eigenlijk wel normaal zo’n park voor ons plezier?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s